Bijeenkomsten

Onbewuste patronen

Onbewuste reactie patronen zitten in de weg en daar hebben we allemaal last van. Echt luisteren, studie, ervaringen, meditatie en oefeningen met het juiste inzicht, kunnen ons helpen om in korte tijd een bewuster en aangenamer mens te worden. Neem alleen dat aan, wat je zelf ervaren hebt. Je bent je eigen leraar! Ook voor ouders die meer greep willen krijgen op hun reactiepatronen naar hun wederhelft/ex en/of de kinderen.

De verlichte staat, vrij zijn, realisatie. scheiding wegvliegen (400 x 292)

Met behulp van een dialoog met genoemde ingrediënten kun je de verlichte staat binnen een paar uur ervaren. Dit is overigens heel gewoon en niets anders dan in diepte, grootsheid, stilte, ervaren wie je in wezen bent. Een nuchtere aanpak, waarbij de eigen ervaring cruciaal is. Niemand verteld wat waar is voor jou. Jij ervaart dat….of niet. Vervolgens kun je gedurende deze dag leren hoe je vanuit deze vrijheid, in het dagelijkse leven praktisch om kunt gaan met situaties die je tegenkomt. Speels, verrassend, met een gulle lach, een traan of een glimlach. Je gaat naar huis met veel oefenmateriaal.
Ervaring met meditatie of andere disciplines als Yoga, Qi gong etc.. is belangrijk. Overleg even met me of deze dag geschikt is voor jou. “Enlightenment is when the mind is free from suffering”

Leren via Transmissie

Ik ben dankbaar dat ik met deze dialoog kan werken. In de boeddhistische traditie, noemt men het delen van een inzichtelijke bewuste staat “transmissie.” Dit proces wordt beschreven als “inter-subjectief”, omdat de ervaring wordt opgedaan in een setting van alle aanwezigen. Deze leer van overbrenging werkt in beide richtingen: zowel van degene voor wie dit nieuw is als voor degenen die faciliteert. Waarmee ik wil zeggen dat ik het niet beter weet dan jij. Het is een licht, humorvol en diepgaand onderzoek.

Ervaringen

Voor mensen die de dialoog hebben gedaan was het belangrijk om te horen en ervaren dat het geen religie, methode, systeem of enig dogmatisch onderricht was, maar een manier om via transmissie, diep inzicht te krijgen in wie we in wezen zijn en hoe we van daaruit kunnen handelen. Iedereen die de wens heeft om op een snelle manier toegang te krijgen tot wie hij/zij in wezen is, is welkom.

Voordelen van Mondo-Zen Koan Dialoog

  • Het maakt ons vrij om vreugdevol en meedogend aanwezig te zijn.
  • Het staat ons toe om een andere, een meer verlichte, een onverschrokken positie in te nemen.
  • Het geeft eerder een meer geïntegreerde “under”-standing dan een egocentrische “over”-standing.
  • Het transformeert je gevoelens. Onze onrust wordt Onze bevrijding!
  • Het schept een wijs, diep voelend, gedisciplineerd, onbevreesd, niet-gewelddadig emotioneel lichaam.
  • Het geeft de mogelijkheid om bewust van reactiepatronen naar ‘juiste’ ‘volwassen’ antwoorden te gaan.

Lees hier achtergrondinformatie

Delen met je netwerk? Klik hierShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+