Testimonials

“ZEN VOOR JOU”

Augustus 2016
Zen Voor Jou heeft mij een fantastische ervaring gebracht. mediteren is me niet eerder op deze manier gelukt… tot afgelopen vrijdag. Het voelt alsof er een soort grijs laagje van me afgepeld is, ik ervaar alles bewuster, de lucht, geluid, smaak etc. Ik ben de dag daarna met volle moed weer gaan mediteren en ik merk dat ik makkelijker kan ontspannen.
Het eten was ook erg lekker en uitstekend verzorgd.
Dank je Anne voor je geweldige begeleiding.

Esther

Januari 2016
“Ik was verrast en onder de indruk van mijn eerste  Zen Voor Jou -dag bij Anne, en wilde graag “nog een keertje”. Na de tweede keer wist ik: dit is wezenlijk. Sinds mijn tweede Zen Voor Jou -dag bij Anne word ik regelmatig even stil om die grotere ruimte en diepte op te zoeken, van waaruit ik in lastige situaties bij ruimere en diepere antwoorden in mezelf uitkom. Wat een mooi en effectief proces van de moderne zen-leraar JunPo Roshi. En Anne leidt deze dag als facilitator heel relaxt en toch met veel focus en scherpte. Absoluut een aanrader wat mij betreft.
Giselle

Januari 2016
Dank! Voor je bright, beautiful ‘simple’, heartening, mindful way of guiding us to the calm, clear, unfragmented, ever present heart/mind awareness – open, vrij, diep, alom, NU.
Onze zondag gaf me hele kalme warme heldere vleugels waarmee ik me lichter dan ooit door het leven beweeg.
Jellichje

Januari 2016
De dag resoneert nog na. Ben geraakt.
Het was heel verhelderend, kernachtig, open en compleet vrij.
Een fijne ‘zone’ om in te vertoeven met jullie. Veilig en spannend.
“vredig zonder conflict of onnodig drama”.
Alles wat al tijden in me woelde, heeft meer body gekregen en bodem.
Ik weet mijn koers.
Dank voor deze bijzondere dag en ervaring.
Dank voor je liefdevolle, sprankelende openheid en leiding.
Diepe adem de hele dag door. Adem gaf me ruimte.
Diepe gevoelens verwoord en gevoeld en begrepen.
Vrij!
Speels. Diepe communicatie met en zonder woorden.
Mijn hart geraakt en voortdurend gevoeld.
Helder onderscheid kunnen maken.
Rustgevend. Richtinggevend. Helend. Één voelend. Liefde.
Mooie ogen, zielen gezien en mezelf laten zien, onbevreesd, eerlijk, diep, helend.
Door dit met elkaar te doen, zo open en pogend volledig open te zijn, gaf zo veel extra inzichten. Dankbaar.
Vol en leeg tegelijk.
Rust in mijn hart. Een groot ja!
Dank, veel dank.
Marcel shutterstock_319238903 (300 x 200)

Oktober 2015
Mondo Zen brengt mij bij een diepere verantwoordelijkheid naar hoe ik me verhoud tot mezelf, anderen en de wereld. Anne begeleidt dit proces op een waarachtige manier vanuit haar diepste wijsheid en liefde.
Patrick Timmermans Vadervisie Mondo-Zen met Junpo Roshi Nederland (Venwoude)

Oktober 2015
De Mondo-Zen dialoog heeft me heel veel diepgang gebracht. Ik ervaar Anne als sterk intuïtief. Ze voelt haarscherp aan of iemand in clear deep heart mind is of niet en ze kan het heel scherp en zuiver benoemen. Ze heeft het vermogen om te vertragen wanneer nodig om iemand bij de groep te houden.
Walter

April 2015

Met een enorm inlevend gevoel, de juiste vragen durven stellen, zeggen wat gezegd moet worden. Dat bracht mij bij een hele diepe pijn. Fijn dat die eindelijk aan het licht kwam, het zal mijn leven veranderen. Thanks!
Neeltje. Deelnemer Mondo-Zen retraite met Doshin Roshi Nederland (Venwoude)

Oktober 2014

” Op heldere wijze en met humor nam Anne me mee in het Mondo Zen proces.Ik merk dat ze het proces goed in de vingers heeft door de vele voorbeelden, ook uit haar eigen leven, die ze geeft. Dat gaf me vertrouwen. Ze wist me te verleiden steeds een stap verder te gaan, vaak met een grapje en een lach, zonder aan diepte te verliezen. Bij Anne voel ik me thuis en gezien “
Kairava Deelnemer Mondo-Zen retraite met Doshin Roshi Nederland (Venwoude)

Augustus 2014
De mondo zen Koan dialoog leidde mij op een heel directe en heldere manier naar een ervaring van zelfloosheid, waar ik al zo lang naar verlangd had. Het was er stil, weids en vol mogelijkheden. Ik was verrast dat het zo eenvoudig was! Ik ben heel blij en dankbaar voor het kunnen deelnemen aan de mondo zen training van Anne!
Kathelijne

Augustus 2014

Deze dag geeft me mooi gereedschap om stressvolle dingen aan te vliegen. De keren dat het me lukt om het gereedschap te gebruiken voel ik me zoooooo volwassen Het is niet makkelijk om te doen maar tegelijkertijd kinderlijk eenvoudig. Dank Anne voor je geweldige begeleiding en dank aan de anderen voor de fijne dag samen.
Caro

Augustus 2014
Ik vond het echt een geweldige ervaring om hieraan deel te nemen. De dag liep rustig en vol inzichten voor iedereen. Ik ben achter bepaalde gedragspatronen van mezelf gekomen, die helemaal nieuw zijn, en waar ik veel van heb geleerd en nu ook veel meer mee kan. Ik ging naar huis met een rustig en verbaasd gevoel, dat ik in maar 1 dag zo veel kan leren:) Bedankt Anne en de anderen voor een heel belangrijke dag.
Laerke Nissen

Maart 2014 
Anne durft als facilitator van deze dialoog vorm totaal open, eerlijk en kwetsbaar te zijn. Daarmee nodigt ze mij uit om ook open, eerlijk en kwetsbaar te zijn, om van daaruit in de immense ruimte van Clear deep heart mind te vallen. Tijdens het proces heerste een sfeer van ontspanning en openheid, lichtheid en diepe geraaktheid. Dank je wel Lieve Anne
Veronica

Anne is door haar openheid uitnodigend om dat ook te zijn.
Ik vind het fijn dat ze uit eigen ervaring tips geeft hoe ik het proces in de dagelijkse praktijk kan brengen; Luisteren naar de vogels als ik mediteer. Ze spreekt vanuit eigen ervaring en dat was voor mij voelbaar.
Ze heeft het proces belichaamd, waardoor het een levendig gesprek werd.
Govind Vloemans Deelnemer Mondo-Zen retraite Nederland (Venwoude)

Maart 2014 

Anne is sensitief, luistert heel goed, stelt de ene na de andere vraag, precies zo dat de ui laag na laag afgepeld kan worden. Haar geduldige wijze van feedback geven. Komt tot de kern en leidt tot inzichten. Topcoach!
Johan Mak

Maart 2014 
Ik ervaar Anne als meedogend, licht. Ze combineert aandachtige zorg met grote helderheid.
Ik kan nu met meer inzicht en zachtheid kijken naar alle aspecten van mezelf en anderen. Dank je wel Anne. May you be well, may you be Ji Ko
Karel Stein Deelnemer Mondo-Zen retraite Nederland (Venwoude)

Maart 2014 

Open, eerlijk, kwetsbaar en respectvol leidt Anne me door het Koan-proces.
Ze doet het niet. Ze is het, dat is de kracht die transformeert.
Evert Deelnemer Mondo-Zen retraite Nederland (Venwoude)

Maart 2014 

Wat een week! In silence valt alles samen en komt alles op. Ik heb een diep gevoel van Deep/Clear/heart/mind ervaren. En wat een inzicht: mijn boosheid komt voort uit diepe zorg!
Marc Boers

Maart 2014 
Het is een feest om samen met Anne te mogen onderzoeken wat essenties zijn. Ze is hierbij liefdevolle heldere gids, daarmee is het mogelijk het onbekende in te stappen, telkens weer.
Joost van Lee Deelnemer Mondo-Zen retraite Nederland (Venwoude)

Bijeenkomsten 2013 -2014

27 dec 2013 en 24 januari 2014
De koans hebben bij mij een weg naar binnen geopend. Het dialoog karakter maakt dat het niet mogelijk is om van buitenaf beschouwend te blijven, je moet meedoen, voelen, antwoorden. Actief en betrokken. Ik ben weer veel directer vanuit mijn hart gaan leven en ik heb houvast gekregen met mediteren. Er is een snelle weg naar binnen geopend, waardoor ik in lastige situaties en conflicten beter bij mezelf kan blijven en zonder (voor)oordeel kan luisteren Het belangrijkste inzicht was dat niemand mij ooit kwaad heeft gemaakt of heeft laten afhaken etc. Dat zijn beslissingen / acties van mezelf
Mijn grootste uitdaging is blijven mediteren, deze inzichten en verworvenheden actief houden en niet weer langzaamaan laten verwateren. Ik raad andere mensen dit aan omdat het waanzinnig goed is voor jezelf en voor de omgang met anderen en de wereld om je heen. De verzorging van de dag was goed, prima, koffie, thee, lekkere, gezonde lunch. Ik vond Anne goed optreden als fascilitator. Ze voelde goed aan wat er speelde bij ieder en daar wist ze goed op in te gaan. Ik kan het iedereen die er voor open staat aanraden.
Paul Holst

Bijeenkomsten 2013 -2014

27 dec 2013 en 24 januari 2014

“Training Mondo Zen Dialoog o.l.v. Anne Buiskool gedaan. Een erg verdiepende ervaring. Ook geschikt voor een relatieve meditatie-beginner zoals ik. Het is mij al 2 dagen gelukt om 10 minuten te mediteren. Mild blijven bij koppelen van nieuwe videocamera aan niet passende microfoon en aan laptop…. Dat vergt nog meer oefening om een vrije geest te behouden 😉 .”
Hartelijke groeten van
Fenna Janssen Diëtist – Therapeut www.10kilolichter.nl

11 april 2014
Ik heb bij Anne een mooie intensieve Mondo Zen dag beleefd als deelnemer/assistent. Het was heerlijk om regelmatig m.b.v. de klankschaal in contact te zijn met helder diep hart/bewustzijn.
Ik vond het geweldig om te ervaren hoe diep dit proces al verankerd is in Anne. Hierdoor is zij in staat om op alle vragen een antwoord vanuit innerlijke wijsheid te geven. En mede door het huiswerk vooraf waren we alle vier in staat om in te zien hoe we in een concrete situatie in ons leven de stap kunnen zetten van reageren vanuit het ego naar antwoorden vanuit helder diep hart/bewustzijn.
Een echte aanrader!
Bert Dekker – Integratieve massage  www.bertdekker.net

2013
Een heel belangrijk en bevrijdend inzicht voor mij was het dat ” niet weten” perfect oké is en….meer nog: het is zelfs, de basis van Zijn, schepping en het weten.
Delphine Ghekiere

2013
Via Anne Buiskool ben ik in aanraking gekomen met MONDO ZEN. Het is een zeer waardevolle, onmisbare en verrijkende toevoeging geworden in mijn leven. MONDO ZEN geeft mij naast dagelijkse meditatie een helder filosofisch perspectief die de diepe aard van ons mens-zijn onthult.

In eenvoudige en beknopte taal wordt in de vorm van een syllabus een filosofisch denkraam geschetst wat uitzicht biedt op een intelligente en vredige manier van omgaan met ons zelf, elkaar en de wereld. Door het herhaaldelijk lezen van de syllabus worden voor mij veel verwarringen over het wezen en het doel van ons mens-zijn opgelost. De combinatie van dagelijkse meditatie beoefening en deze filosofische onderbouwing gaven mij in diepe crisis een weg om mezelf te bevrijden van onnodig lijden en een weg om mijn geest te oefenen om gefocust te blijven.

In deze “focus” openbaart zich steeds meer de schoonheid van het leven en ontstaat dankbaarheid en ontroering voor het geschenk wat het leven in wezen is (the precious present). Het is een doorlopend proces dat steeds meer verdieping gekregen heeft door oefening en volharding. Dit proces wordt begeleid en mogelijk gemaakt door Anne Buiskool (geïnitieerd in de Mondo Zen door Jun Po Kelly Roshi). 

De bijeenkomsten (in een kleine groep) bij Anne thuis geven meerwaarde aan het proces. Het geleerde krijgt daar de kans om ervaren en begrepen te worden op een diep niveau waardoor integratie in het dagelijkse leven gemakkelijker wordt. Niet mediteren op een berg dus, maar oefenen en leren alert aanwezig te zijn in mijn hart in alle bruisende stromen van het leven.

Jolien Reddengius

Delen met je netwerk? Klik hierShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+