Anne

IMG_5376 (400 x 267)Mijn naam is Anne Buiskool
Als mediator, relatie coach en ritueel begeleider werk ik o.a met ouders die respectvol willen scheiden of die nog niet weten of scheiden of niet scheiden de juiste keuze is . Naast mijn werk als mediator en relatie coach geef ik Bijeenkomsten voor mensen die mediteren. We gebruiken een Koan Dialoog (handleiding) en maken aan de hand van situaties in ons dagelijkse leven de beweging van reactiepatronen naar wijze, volwassen antwoorden.

Mondo – Zen

De Mondo-Zen Koan dialoog is een vertaling van eeuwenoude Chinese en Japanse teksten en Koans naar de 21e eeuw. Als voorbeeld geef ik de 1e Koan in deze dialoog:
Kun je luisteren zonder gedachten, zonder meningen?
Gedurende de dag zullen we met hulp van het geluid van een klankschaal, (lichaams) oefeningen, studeren en vragen gaan ervaren hoe we in ons dagelijkse leven antwoorden kunnen gaan vinden. Antwoorden in plaats van de reactiepatronen die vaak automatisch daar zijn en meer kapot maken dan ons lief is.

Sinds 12 jaar gebruik ik de trainings-handleiding van Junpo Roshi. Deze vorm spreekt me aan omdat hij onmiddellijk toepasbaar is in het dagelijkse leven en diepgaande transformatie tot stand kan brengen. Daarom heet het ook Mondo Zen. Zen van en in de wereld.

In 2012 ben ik geïnitieerd en draag ik ook de naam Jiko, inmiddels heb ik twee maal de teachers training gevolgd. 

Meditatie 

DSC00224 (300 x 200)Ik mediteer meer dan 25 jaar en ben dankbaar voor de wijze lessen van de leraren en leraressen die ik op mijn pad ontmoet heb. Sinds 2009 zijn Jun Po Roshi en Doshin Roshi de mensen die me introduceerden in de Mondo Zen, Hollow bones en integral Zen Sangha,s. Hun toewijding en passie hebben me doen inzien dat meditatie om juist inzicht vraagt. Ik geloof dat juist inzicht in combinatie met meditatie en daar naar handelen in het dagelijkse leven voor transformatie zorgt, voor het verschil dat ieder mens kan maken, levend op deze aarde. Jun Po Roshi is in 2021 overleden en zal altijd een grote plek in mijn hart hebben.

Wat anderen over mij zeggen: 

Anne is een creatieve doorzetter met lef om dichtbij te zijn, een mensen-mens met levenservaring en diepgang die ze graag deelt. Warm, wijs, liefdevol, open, met aandacht.
Referenties 

“Luisteren”
Luisteren is fluisteren met en zonder woorden,
Horen wat niet gezegd word en soms verloren
Samen zitten, niet weten hoe het verder moet
vertellen doet goed.
Luister! hoor anders dan gedachten
Het wordt zo simpel als we even wachten.

Anne 2012

Delen met je netwerk? Klik hierShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+